Search

Fonte de Angeão School Center

Fonte de Angeão School Center - Vagos

 

7th Place

 

Objectives:

  • Insert the school building in its natural scenery by modeling the land contour according to the local agricultural practice
  • Provide privacy and protection from the wind, hiding the building in the landscape (the building is unveiled as one gets closer to it, progressively revealing its scale)

 

The group is settled by an existing watercourse, being the connection between the two banks made by a bridge, leading towards the school yard.

 

Location: Fonte de Angeão, Aveiro

 

Date: 2008

 

Client: Câmara Municpal de Vagos

 

Constructor: -

 

Area: 3ha

 

Estimated cost: -

 

Team: Project developed in collaboaration with: MXTStudio – Arq. Telmo Cruz

 

Status: -

 

 

Vagos
Vagos
Vagos
Vagos
Vagos
Vagos